Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Mediátor - alternatív vitarendezés Szakirányú Továbbképzés | Budapesti Metropolitan Egyetem

Mediátor - alternatív vitarendezés Szakirányú Továbbképzés Szakirányú továbbképzéseink

Ez neked szól...

ha jogi pályán dolgozol, pszichológus, coach vagy esetleg pedagógus vagy. HR vagy szociális területen dolgozol, gazdasági szakember vagy csak érdekel a konfliktuskezelés módszere.

A szakról röviden

Légy európai szintű mediátor szakember! "Senkit se eresszetek útjára úgy, hogy jobbá és boldogabbá ne tennétek!" (Teréz anya) Mediátorként azzá a személlyé válhatsz, aki képes a konfliktusban álló felek közötti feszültség feloldására, el tudod érni, hogy a vitában állók megértsék egymást, és képesek legyenek sikeresen konszenzusra jutni. A problémamegoldó folyamat részeseként segíthetsz békés úton mindkét fél számára kielégítő megoldást találni az ellentétet jelentő kérdésekben. Képzésünk a nemzetközi tapasztalatokra építve, megfelelő alapozás után differenciáltan oktatja a szakmediációs ágaknak megfelelő szakmai tartalmi elemeket. Tapasztalatunk szerint, néhány napos alapképzés kevés ahhoz, hogy a leendő mediátor kolléga személyes élményt szerezhessen arról, mely mediációs ágban működik hitelesen, eredményesen. Hallgatóink közül többen, eredeti elképzelésükkel ellentétben vagy azt kiegészítve, újabb mediációs területen is bátran elhelyezkednek, miután kipróbálták és megismerték személyes erőforrásaikat a mediációs gyakorlatok során. A nálunk végzett mediátor több szakmediációs ágban dolgozhat. Többek között gyakorolhatja a szakmát válások, kamasz, vagy párkapcsolati mediációs eljárások vezetőjeként, továbbá oktatási, gazdasági, és munkaügyi területen. A hallgatónként kiemelt óraszámban tanulhatnak pszichológiát, tranzakcióanalízist, mediációs módszertan, jogot. A képzés szakmai minőségét az Európai Szakmediációs Intézet biztosítja.


OH nyilvántartásba vételi határozat száma: FF/446-5/2014

Mediáció pszichológiai háttere, A mediációs kommunikáció alapjai, gyakorlata, Tranzakcióanalízis, A mediáció elmélete, A mediátor személyisége, A mediáció módszertana, Resztoratív technikák, Társszakmák, A mediáció gyakorlata, Szupervízió

A szakirányú képzésre bármilyen főiskolai, egyetemi vagy alapszakos diplomával rendelkezők jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték.

Személyesen
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
1117 Budapest,Infopark sétány 1., Infopark I épület, 309-es iroda

Elektronikus formában

https://metropolitan.hu/sztk-erdeklodes


Telefonon
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
+36 1 273 2413Hallgatóinknak
Hétköznapokon 8:00-17:00 között a +36 1 273 2467-es telefonszámon, illetve az alábbi elérhetőségeken: 
https://metropolitan.hu/ugyintezek

Ők is nálunk tanítanak