Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Kereskedelem és marketing FOSZ | Budapesti Metropolitan Egyetem

Kereskedelem és marketing FOSZ Felsőoktatási szakképzéseink

Ez neked szól...

ha 2 év alatt oklevelet és szakmát is szereznél, ha gyakorlati tudásra vágysz, illetve terveid között szerepel a továbbtanulás is; ha még nem rendelkezel nyelvvizsgával és olyan képzést keresel az alapszak előtt, ahol nyelvet is tanulhatsz, mert az a tanterv része.

A szakról röviden

A szak elvégzésével képes leszel kereskedelmi és marketing feladatok lebonyolítására, döntések előkészítésére. Nagyobb vállalkozásoknál közép- és felsővezetők mellett szakreferensi, asszisztensi feladatokat tudsz ellátni, mikro- és kisvállalkozásoknál pedig akár a kereskedelmi, a logisztikai vagy a marketingkommunikációs területet vezetni.

Gyakorlati lehetőségek az oktatás folyamán
 • Kisvállalati marketing tantárgy: Az oktatás a MarketingCommando-val közösen zajlik. 2014-ben például a feladatot a diákoknak a Príma üzletlánc adta, többszázezer forintos díjazással a legjobbaknak. Azóta hallgatóink dolgoztak többek között a Lupa Tó projekt, a Beerides vagy a Vitamin szalon marketingjén is.

 • STARTUP ELŐADÁSSOROZATOK ÉS VERSENYEK: Felveheted a Hungarian Startup Academy két féléves kurzusát, vagy indulhatsz az EBMC nemzetközi startup versenyen, sőt, a győztes csapat tagjaként Németországban prezentálhatsz.
   
 • MARKETING MŰHELY: Lehetőség a legmotiváltabb 10-12 hallgatónak, hogy egy mester mellett dolgozzanak sokféle gyakorlati feladaton, publikáljanak, szakmai konferenciákon vegyenek részt. A műhely célja, hogy olyan gyakorlati tudással lássa el a hallgatókat, ami előnyt jelenthet majd a megfelelő állás megszerzésében. Az elmúlt években partnerünk volt az AVIS, a HPS Group és a Budapest Party Service is.
   
 • MARKETING HALLGATÓI TEAM: A Marketing és Kommunikációs Igazgatóság mellett működő MHT tagjai aktívan részt vesznek a kiemelt fontosságú aktivitásokban, fontos szereplői az Egyetem vérkeringésének. Munkájukkal segítik a METU honlapjának, hírleveleinek szerkesztését, versenyek és rendezvények szervezését.

 • MARKETING+ RENDEZVÉNYSOROZAT: Ezen a fórumon a szakma képviselőivel találkozhatsz, akik a marketing, reklám és PR világának érdekességeit mutatják be. Amikor csak lehet, volt METU-sokat is hívunk, akik pár éve még az Egyetemre jártak, most pedig nagy nevű cégeknél dolgoznak. Publikálás szaklapokban Hallgatóink legjobb írásai megjelenhetnek a marketingszakma olyan vezető lapjaiban, mint a Marketing&Media, a Márkamonitor, az OnBrands vagy a Marketingtitkok. Marketing Summit Néhány hallgatónak lehetősége van díjmentesen részt vennie a marketingszakma legfontosabb éves konferenciáján.


 • A kereskedelmi szakirányon megértheted a kereskedelem rendszerét, a vállalkozások piaci környezetét, áruforgalmi folyamatait az értékesítéstől a készletgazdálkodásig.

 • Marketingkommunikáció szakirányon a marketing, a reklám- és médiakutatás területeiről tanulhatsz, és elsajátíthatod a marketingkommunikációs tervek készítésének technikáit.

 • A kereskedelmi logisztika szakirányon logisztikai alrendszereket, az áruáramláshoz kapcsolódó tevékenységeket, a beszerzési és értékesítési csatornákat ismerheted meg.

Az egyes szakirányok megfelelő létszám esetén indulnak el.

Kereskedelem gazdaságtana; Kisvállalati marketing; Kommunikációs ismeretek; Logisztika; Piackutatás; Idegen nyelv; myBRAND tréningek

Ők is nálunk tanítanak
Partnerek