Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Gazdálkodási és menedzsment FOSZ | Budapesti Metropolitan Egyetem

Gazdálkodási és menedzsment FOSZ Felsőoktatási szakképzéseink

Ez neked szól...

ha 2 év alatt oklevelet és szakmát is szereznél, ha gyakorlati tudásra vágysz, illetve terveid között szerepel a továbbtanulás is.

A szakról röviden

Egy üzletembernek sok mindenhez kell értenie: tervezni, elemezni, szervezni és irányítani. Ezen a szakon elsajátíthatod a közgazdasági alapokat, illetve megismerheted a vállalati tervezés és gazdálkodás folyamatait.

A képzés során elsajátíthatod a gazdálkodási és menedzsment folyamatok irányításának, szervezésének, működtetésének alapelveit és módszereit. Megismerkedhetsz a vállalati gazdálkodás finanszírozási, számviteli, adózási aspektusaival és a döntés-előkészítés, döntéstámogatás módszertani alapjaival.

Emellett, megtanulhatod a stratégiai és az operatív tervezés, valamint a tervek megvalósításának módszereit, technikáit és a modern szervezési eljárásokat, a projektek tervezésének, szervezésének, irányításának alapjait, ezáltal részt tudsz vállalni ezek gyakorlati megvalósulásában is.

Gyakorlati lehetőségek az oktatás folyamán

MENEDZSMENT MŰHELY: A műhelymunka folyamán közelebb kerülhetsz az üzleti és tudományos világhoz: a legkiválóbb szakemberektől tanulhatsz, valódi kutatásokban vehetsz részt. Ha sikeres menedzser vagy vállalatvezető szeretnél lenni, akkor a Műhelyünkben igazi szellemi kihívások várnak rád.

EUROPEAN BRAINS MADE ON CAMPUS (EBMC) ÜZLETI VERSENY: A Business Cup szimulációs verseny során valós cégek valós innovatív lehetőségeivel foglalkozhatsz. Szükséged lesz a benned rejlő kreativitásra, a marketing és üzleti modellezési képességeidre, hogy a legjobb üzleti megoldást találd meg a vevői igényekre. Ha részese akarsz lenni ennek az élménynek, akkor itt a helyed! Annyi a világ, amennyi élménnyel megtöltöd!

MORPHEUSCUP - DIGITÁLIS STARTUP EURÓPA BAJNOKSÁG: Kíváncsi vagy arra, hogy az üzleti terved nemzetközileg is piacképes, versenyképes-e? Több száz csapattal együtt megmérettetheted magadat és ötletedet egy nemzetközileg is elismert menedzserekből álló zsűri előtt, hogy Tiéd legyen a DIGITAL MARKETING STUDENTS OF THE YEAR - TOP PERFORMERS DÍJ, melyet 2015-ben az Egyetem E-business specializációján tanuló hallgatók nyerték el. Próbáld ki, a tehetség benned van!

Asszisztensként kis- és középvállalkozásokban, nemzetközi cégeknél

Marketing alapok; Menedzsment ismeretek (Vezetés és szervezés); Vállalati pénzügyek; Számvitel; Pályázatírás; Projektmenedzsment; Üzleti tervezés; Önbizalom tuning;

  • Marketing alapok: színesen és élvezhető módon adja át a marketing szemléletmódot. A vásárlói fókusz és az érzelmi márkázásból levezetett témakörök olyan alapvető kérdések, mint a „Mi a jó nekem ebben?” mögötti világot tárják fel. Megmutatja például, milyen marketingeszközökkel él az IKEA, amikor nem bútort, hanem életteret, otthont árul. Vásárlói döntési folyamatokat modellez, stratégiai és kutatási alapokat adva érti meg a hallgató, hogy mit jelent a verseny, a kategorizálás, a pozicionálás és a vevők azonosítása, még az online világban is.


  • Menedzsment ismeretek: A hallgatók képessé válnak arra, hogy a legmegfelelőbb vezetési módszereket válasszák ki a különböző szervezeti kultúrával rendelkező, a vállalkozási méret, a piaci környezet, a vállalkozási életgörbe különböző szakaszaiban lévő vállalkozások esetében.

  • Vállalati pénzügyek: A hallgatók megismerhetik a vállalkozások pénzügyi céljait és a célok eléréshez szükséges pénzügyi eszközöket, mellyel párhuzamosan képessé válnak a beruházási és finanszírozási döntések meghozatalára.

  • Számvitel: A hallgatók megismerik, hogy a vállalkozások élete során leggyakrabban előforduló gazdasági események milyen hatással vannak a vállalkozás eredményére, illetve képessé válnak a beszámoló összeállítására, az abban foglalt adatok értékelésére.

  • Projektmenedzsment: A kurzus felkészíti a hallgatókat, hogyan lehet sikeresen megtervezni és lebonyolítani a különböző projekteket, hogyan kell együttműködni a cél elérése érdekében egy projektcsapatban. A hallgatók hétről hétre esettanulmányok megoldásán keresztül sajátítják el a főbb készségeket.

  • Üzleti tervezés: A kurzus az agy kreatív féltekéjére építve megismerteti a tervezési módszereket, a tervek gyakorlati felhasználási lehetőségeit, az üzleti terv tartalmát, és a kurzus végére a hallgatók elkészítik a saját induló vállalkozásuk üzleti tervét.
Partnerek