Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Design- és művészetelmélet | Budapesti Metropolitan Egyetem

Design- és művészetelmélet Megszűnő alapképzéseink

Ez neked szól...

ha érdeklődsz napjaink környezet- és tárgykultúrája iránt, fogékony vagy a design és a vizuális művészetek különféle területeinek elméleti és gyakorlati problémáira, kommunikatív vagy, beszédben és írásban is jó stílussal, illetve szervezőképességgel rendelkezel.

A szakról röviden

ÁTALAKULÓ SZAK! 2016-TŐL KERESD DESIGNKULTÚRA SZAKKÉNT!


A design mindennapi életünk szerves része. A minket körülvevő formatervezett tárgyak alakítják felfogásunkat, hatással vannak mindennapi életünkre és ízlésünkre. A szakon a mai design és képzőművészet valamennyi fontos területét megismerheted. Megtudhatod, kik tervezték a közelmúlt és a jelen közismert használati tárgyait, tájékozódhatsz a design legfontosabb hazai és nemzetközi irányzatairól, személyiségeiről és elméleteiről. Bepillantást nyerhetsz abba, miképp folyik egy kortárs kiállítás szervezése, hogyan működnek a galériák, melyek egy érdekes művészeti cikk írásának ismérvei, hogyan tudod segíteni a designerek alkotótevékenységét széles körű elméleti és történeti szakértelmeddel.


szakíróként; nyomtatott és elektronikus médiában szakíró-elemzőként; design és művészeti galériákban, intézményekben tanácsadó-szervezőként; design és művészeti vállalkozásoknál tanácsadóként helyezkedhetsz el.

Designtörténet; Designelmélet; Művészettörténet; Művészetelmélet; Iparművészettörténet; Kortárs nemzetközi és magyar design; Design- és művészeti intézményismeret; Kortárs nemzetközi és magyar képzőművészet; Társadalomtörténet; Kortárs építészet; Vizuális kommunikáció; Esztétika; Műkritika; Ökológia; Jogi és gazdasági ismeretek; Újságírás szerkesztés alapjai; Művészeti technikák (képzőművészet, fotó, web- és alkalmazott grafika, környezet- és formatervezés, kézműves iparművészet, média)

Ők is nálunk tanítanak