Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Mozgóképművész | Budapesti Metropolitan Egyetem

Mozgóképművész Megszűnő mesterképzéseink

Ez neked szól...

ha érdeklődsz a mozgóképművészet iránt, kreatív vagy, jó vizuális, technikai, és stílusérzékkel bírsz, fejlett a realitás érzéked.

A szakról röviden

MEGSZŰNŐ SZAK! 2016-TÓL KERESD A TELEVÍZIÓS MŰSORKÉSZÍTŐ SZAK SPECIALIZÁCIÓJAKÉNT!

A mozgóképes szemléletet egyre jobban meghatározzák az új technológiák és az ezzel járó kreatív gondolkodás, amely egyaránt jelen van a művészeti és üzleti életben, a professzionális film- és tartalomkészítésben. A Metropolitan sokoldalú képzési struktúrája ritka lehetőséget biztosít arra, hogy a választott szakodhoz kapcsolódó speciális ismereteken kívül megismerhesd a társművészeteket is. Társaiddal együtt dolgozhatsz közös mozgóképes projekteken, úgy, ahogy az a valóságos körülmények között történik. Mindezt éles helyzetekben, a legjobb mesterek vezetésével, professzionális körülmények között, például a filmes stúdiók nemzetközi élvonalába tartozó Origo Film Studio műtermeiben, gyakorolhatod. A specializációknak köszönhetően a hozzád legközelebb álló mozgóképes területen képezheted magad.

  • mozgókép- kreatív producer
  • mozgókép-műsorkészítő
  • mozgóképíró, -dramaturg
  • mozgókép-vágó

mint önálló mozgóképművész, dokumentumfilm rendező, újmédiás mozgóképes tartalmak készítője, televíziós műsorkészítő, animációs tervező, forgatókönyvíró, vágó, kreatív producer, operatőr helyezkedhetsz el.

Mozgókép-technikai gyakorlatok (operatőri ismeretek, vágáselmélet és gyakorlat); Hangdesign; Dokumentum-, és Fikciós filmkészítés; Televíziós műhelymunka; Mozgóképtörténet; Média design és animációs stúdiumok; Forgatókönyvírói és dramaturgia gyakorlatok; Gyártási és produceri ismeretek

Ők is nálunk tanítanak