Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Executive MBA - Public Relations Szakirányú Továbbképzés | Budapesti Metropolitan Egyetem

Executive MBA - Public Relations Szakirányú Továbbképzés Szakirányú továbbképzéseink

Ez neked szól...

ha kommunikációs, vagy PR területen, vagy vezetőként dolgozol, és magasabb szintre emelnéd a tudásodat. Fontos képzés marketing területén dolgozóknak, vállalkozások vezetőinek, valamint olyan civil és szakmai szervezetek, hatóságok vezetőinek és munkatársainak, akik rendszeresen szerepelnek a nyilvánosság előtt.

A szakról röviden

Az Executive MBA – Public Relations képzés a kommunikációs menedzsment teljes spektrumát átöleli, ötvözve az erős elméleti alapokat a gyakorlatközpontú esetfeldolgozással. Így képez olyan kiváló PR szakembereket, akik megállják a helyüket vállalati vagy ügynökségi oldalon és akár a közigazgatásban is. Mélyítsd el meglévő tudásodat a legmagasabb szintű hazai kommunikációs képzésen, tanulj a kommunikációs szakma legkiválóbbjaitól. Tegyél szert olyan erős elméleti tudásra és gyakorlatra, amelyek segítik a karrierépítésed. Az oktatóink hazai nagyvállalati kommunikációs igazgatói és szóvivői, ügynökségek vezetői, a hazai PR szövetség reprezentánsai, a PR szakma hazai és nemzetközi professzorai és neves tanácsadói.


OH nyilvántartásba vételi határozat száma: FF/1927-2/2015

Gyakorlati lehetőségek az oktatás folyamán

A második félév során a hallgatók egy projektfeldatot dolgoznak ki, amelyben valós PR problémával találkoznak. A csoportos feladat kidolgozásával a tanult tantárgyakat gyakorlatba lehet ültetni, hogy elkészülhessen a PR stratégia az érintett szervezeteknek

Kommunikációs igazgató/vezető/munkatárs PR igazgató/menedzser/munkatárs Kommunikációs tanácsadó/specialista Szóvivő A kommunikációs, marketing, média és PR-ügynökségek állásai Kis-közép és nagyvállalatok kommunikációs és péer állásai Állami vállalatok, civil és szakmai szervezetek kommunikációs és péer állásai Kormányzati és önkormányzati szféra kommunikációs és péer állásai Kommunikációs és péer tanácsadói állások …és saját magunk jobb menedzselése által a saját lehetőségeink is nőnek.

PR elmélet és menedzsment, PR kutatás, Sajtókapcsolatok - sajtókezelés, Corporate affairs - issue management, Kisvállalati PR, PR pénzügyek menedzsmentje - kampánytervezés, Kríziskommunikáció, Médiafelkészítés, PR szöveg- és beszédírás, Szóvivői képességek

  • Executive MBA Public Relations szak: A képzésre bármely alapszakot végzett szakemberek jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték.
  • Executive MBA Public Relations szakközgazdász szak: A képzésre közgazdász alapszakot végzett szakemberek jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték.

"Gazdasági agrármérnökként végeztem. Államvizsgára készülve, gyakran mondogattam: csak egyszer legyen vége, a felsőoktatási intézmények környékét is elkerülöm! Pár év elteltével, munkám során kerültem kapcsolatba a PR-rel. Egyre érdeklődőbbé váltam e tevékenység iránt. Döntöttem: irány az iskolapad! Miért esett a választásom a METU-ra? Mert a képzés során nagyvállalati, ügynökségi szféra kiválóságaitól, gyakorlati szakemberektől tanulhatok. Miért gondolom, hogy jó döntést hoztam? Az előadók lenyűgöző szakmai tudással rendelkeznek, és kivétel nélkül szenzációs egyéniségek. Az órák elmondhatatlanul jó hangulatban telnek. Nem utolsó szempont a környezet, a gyönyörűen parkosított udvar. Rendkívül hasznosak a tájékoztató üzenetek, melyet a főiskola egész félév során küld, a hallgató által megadott e-mail címre. Nagy segítséget jelent a korlátlan internethasználat, valamint notebook és egyéb technikai eszközök bérlésének lehetősége. Szóval: a METU-ra járni jó!"

Bíró Beatrix
Public Relation kommunikáció, II. félév


"Az első diplomámat PR szakirányon szereztem, mégis újat tudott nyújtani a METU posztgraduális PR képzése. A tanárok az elmélet mellett óriási hangsúlyt fektettek a gyakorlati részre. Olyan kiváló szakemberek oktattak, akik ezen a területen dolgoznak, így saját példáikon, a munkájukból vett tapasztalataikon keresztül ismertették a tananyagot. Friss, aktuális esettanulmányokkal színesítették az órákat, amelyek nem voltak olyan sablonosak és unalmasak, mint a szokásos tankönyvi példák. Számos új fogalommal is találkoztam, mint például a Corporate Social Responsibility, azaz a Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása, amely olyannyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy a szakdolgozatom témájául is ezt választottam, valamint elképzelhető, hogy ezen a területen szeretnék a későbbiekben dolgozni. Nagyon jó hangulatban teltek az órák, érdekesek és hasznosak voltak. Olyan ismereteket szereztem, amelyeket kamatoztatni tudok majd a munkahelyemen is. Annyira jó csapat alakult ki, hogy mind az oktatókkal, mind a csoporttársakkal tartjuk a kapcsolatot, sőt számos közös munkánk is volt már. Mindenkinek csak ajánlani tudom a képzést!"

Kisfaludy Nóra
Public Relation kommunikáció, III. félév


"Egy nap egy percnek tűnik. A félelmem, hogy nem bírok majd egy helyben ülni több órát és értelmes szemekkel nézni, elmúlt. Észre sem veszem az időt, csak falom a szavakat. Az előadók mondandói egyre több és több gondolatot szőnek a fejemben. Megtanultam, hogy kapcsolatot ápolni nemcsak a családommal, kell, és az egyértelmű, és őszinte beszéd bármikor kihúzhat a pácból. Ráadásul megtanultam miskolciként Budapesten autózni."

Dobos Zita
Public Relation kommunikáció, I. félév

Személyesen
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
1117 Budapest,Infopark sétány 1., Infopark I épület, 309-es iroda

Elektronikus formában

https://metropolitan.hu/sztk-erdeklodes


Telefonon
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
+36 1 273 2413Hallgatóinknak
Hétköznapokon 8:00-17:00 között a +36 1 273 2467-es telefonszámon, illetve az alábbi elérhetőségeken: 
https://metropolitan.hu/ugyintezek

Ők is nálunk tanítanak